Fläskfilé med whiskeysås och hasselbackspotatis

 
Hittade detta recpetet på ;http://byblondie.se/2013/march/flaskfile-i-whiskysas-vasterbottenostgratinerade-hasselbackspotatis-2.html

Kan vara ett av de bästa maträtterna jag lagat på länge. :)
 
Här är receptet så jag själv kommer ihåg det till jag ska laga det nästa gång.
 
Recept
4 portioner
 
Fläskfilé i Whiskysås
500-600 g fläskfilé
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
1 burk Touch of Taste såsreduktion Whisky
2 dl grädde
Smör till stekning
Lite hackad timjan
 
Gör så här:
1. Skär fläskfilén i skivor och stek i smör tills skivorna är helt genomstekta, några minuter på varje sida. Krydda även med lite salt, svartpeppar och paprikakrydda på varje sida.
2. Tillsätt Touch of Taste såsreduktion Whisky i stekpannan och även grädden. Låt puttra ihop i några minuter.
3. Hacka lite timjan och strö över. Servera tillsammans med hasselbackspotatis och en god sallad.
 
 
Västerbottenostgratinerade Hasselbackspotatis
ca 12-14 mindre potatisar (jämnstora)
1-2 vitlöksklyftor
50 g smält smör
½ dl ströbröd
ca 2 dl riven västerbottenost
salt
 
Gör så här:
1. Skala potatisen och skär varje potatis i tunna skivor fast inte helt igenom.
2. Smält smöret och pressa vitlöken i smöret.
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper på och pensla potatisen med vitlökssmöret och salta lite på varje potatis.
4. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 35-40 minuter.
5. Ta ut potatisen och sänk graderna på ugnen till 200 och pensla sedan potatisarna med lite mer vitlökssmör. Strö över lite ströbröd och till sist riven västerbottenost och sätt in potatisen i ytterligare 10 minuter.
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback