Tårtor


Chokladbotten:
150g rumstempererat smör
5½dl vetemjöl
5dl socker
1tsk salt
1tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
3dl mjölk
3 ägg
1½dl kakao
Blanda allt till jämn smet
Grädda i välsmord form (2st formar med 20cm i diameter eller en med 24 cm i diameter) i 190 grader ca 30-35 min för den lilla diametern och ca 40 minuter för en kaka med 24cm diameter. Tar man två mindre formar så får man en extra hög och pampig tårta.
Chokladglasyr
150g rumstempererat smör
Ca 1,25 dl grädde
½ msk vaniljsocker
Knappt 2dl kakao
Ca 12dl florsocker (efter smak)
Blanda alla ingredienserna
Dela chokladkakan till två tårtbottnar och lägg glasyr mellan, montera och täck tårtan med glasyr. Färdigt!
150g rumstempererat smör
5½dl vetemjöl
5dl socker
1tsk salt
1tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
3dl mjölk
3 ägg
1½dl kakao
Blanda allt till jämn smet
Grädda i välsmord form (2st formar med 20cm i diameter eller en med 24 cm i diameter) i 190 grader ca 30-35 min för den lilla diametern och ca 40 minuter för en kaka med 24cm diameter. Tar man två mindre formar så får man en extra hög och pampig tårta.
Chokladglasyr
150g rumstempererat smör
Ca 1,25 dl grädde
½ msk vaniljsocker
Knappt 2dl kakao
Ca 12dl florsocker (efter smak)
Blanda alla ingredienserna
Dela chokladkakan till två tårtbottnar och lägg glasyr mellan, montera och täck tårtan med glasyr. Färdigt!
Kommentarer
Trackback