Isabella 2 år

 
I lördes blev vår lilla sessa hela två år!
 
Tyvärr blev det inget kalas i år, då jag kan föda närsom kändes det som ett mer säkert kort att bara ta en fika här hemma. Så det gjorde vi, jag, pappa och mormor och morfar åt lite tårta och kärleksmums som jag bakade i veckan och öppnade en himla massa paket. :)
 
Det var både ett hoppdjur (lila elefanten), nya kritor och block, en stor kista full med maskeradkläder, bebis docka, två andra dockor, nallar, mimmi set med skål, tallrik, mugg och underlägg, dvd-filmer med Mimmi och toy story filmer.. en stor Mimmi-ballong..och ja som ni säkert förstår vid det här laget har Isabella en favorit och det är ju såklart Mimmi, även dockorna är himla populära!
 
Allt som allt, var det en jätte fin födelsedag <3
 
 

Gardiner

Kom över dessa fina gardinerna, med totalt 90% rea. 120:- för gardiner, kändes som en bra investering. :) Hoppas bara min fina sambo tycker om dessa, är så trött på våra beiga i köket som har hängt där sen vi flytta hit för ungefär tre år sedan :P Kan vara roligt med lite mer färg och omväxling förnöjer alltid!
 

Skor

 
Fikade med Emanuella för ett par dagar sedan, och kånkade runt på mina "ugg"-liknande skor... medan Emanuella hade ett par fina, mer passande vår skor så tänkte jag för mig själv att jag måste ha ett par andra skor.. för detta vädret. Nu är det ju inte speciellt varmt ute, så ett par stövlar med inte någon klack, även i mocka (töjbart) är två prioriteringar jag har när det kommer till skor.. då jag har knölar som sticker ut är det svårt att hitta något som ser bra ut och även att jag är 1,70 cm lång vill jag inte heller gå runt i några 6 cm klackar heller. Så fann jag dessa iallafall. Perfekta! Nu håller jag bara tummarna att de passar som handen i handsken med :)
 
 
 

vecka 39

 
 

Mason Cash mixing bowl

Suktat efter denna skål iallafall en månad, men priset på nästan 400:- kändes lite för dyrt för en bak/uppläggningsskål.. men, så titta jag på den ikväll igen och då var den nedsatt till 50%! Jag är himla nöjd! :) Här ska bakas och serveras goda saker i år <3
 

Stars

 
Klick!
 
 

Mat mat mat..

Isabella har en period nu när hon älskar att leka med leksaks-mat! Och dessa har hon fått för ett tag sedan från Ikea som var väldigt uppskattade :)
 
Tänk, om mindre än en vecka är vår lilla sessa två år! Och imorgon går jag in i vecka 39!
 
Mycket som händer just nu, storhandlade faktiskt idag och testade på potatisgratängen nedan och den var så god! Finns ju hur mycket mat-inspiration på nätet om man verkligen ger sig på att leta lite. :)
 
Jag älskar att hålla helg med min pojkvän/sambo.. önskar vi vore lediga mer tillsammans, men vi får njuta lite extra dem där 10 dagarna efter bebis har anlänt. <3
 
 
 

Potatisgratäng med korv

 
ca 7 stora potatisar
1 klyfta vitlök
½ lök
ca 100 gr riven ost
örtsalt
svartpeppar
½ grönsaksbuljong
5 dl matlagningsgrädde
ca 500 gr skivad falukorv

Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen. Häll i matlagningsgrädden i en kastrull. Lägg i den skivade potatisen och låt koka smått. Hacka löken och lägg i. Pressa i vitlöken och lägg buljong. Salta och peppra efter smak. Smörj en form och häll i allt från kastrullen i formen. Grädda mitt i ugnen tills potatisen börjar kännas mjuk ca 30 min. Skiva korven (och tryck ut i formar om man vill). Ta ut formen ur ugnen och lägg på korven. Strö riven ost på. grädda klart i ca 10 min
 

Tårtor

 
Chokladbotten:
150g rumstempererat smör
5½dl vetemjöl
5dl socker
1tsk salt
1tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
3dl mjölk
3 ägg
1½dl kakao
Blanda allt till jämn smet
Grädda i välsmord form (2st formar med 20cm i diameter eller en med 24 cm i diameter) i 190 grader ca 30-35 min för den lilla diametern och ca 40 minuter för en kaka med 24cm diameter. Tar man två mindre formar så får man en extra hög och pampig tårta.
Chokladglasyr
150g rumstempererat smör
Ca 1,25 dl grädde
½ msk vaniljsocker
Knappt 2dl kakao
Ca 12dl florsocker (efter smak)
Blanda alla ingredienserna
Dela chokladkakan till två tårtbottnar och lägg glasyr mellan, montera och täck tårtan med glasyr. Färdigt!
 
 

Gravid foton 2014

 
Idag anlände våra gravid foton på bebisen i magen.. Blev super nöjd med bilderna och jag är så glad att jag faktiskt tog foton en andra gång. Man kan ju inte spola tillbaka tiden så bättre att ha förevigat detta tillfälle i livet än att inte ha gjort det. :)
 
Idag ahr jag även börjat packa bb-väskan. Eller ja, bebiskläderna och filtarna är där i.. mina saker å andra sidan är inte nerpackade.. ingen saft eller kex heller.. får nog inhandlas imorgon eller till helgen så man iallafall har med sig något att småäta. Det minns jag var guldvärt efter Isabella kom och jag var ensam med henne på BB. Då behövdes socker för att bli lite piggare emellanåt.
 
 

En ny spjälsäng

Snart är det dags lilla bebisen att komma ut, Isabella ligger fortf. i sin spjälsäng.. hade känts oerhört taskigt att ta bort den ifrån henne och ha den till bebisen istället.. så det verkar som att vi får investera i en ny, som man även kan ta bort spjälorna från.
 
Annars så trycker det mycket nedåt just nu, och jag undrar om jag kommer gå hela tiden ut? Det är ju bara bebisen som bestämmer när det är dags..
 
Idag ska vi iaf upp till vinden för att ta ner lite bebis-saker.. och jag vill även packa min bb-väska med, och tvätta bebis kläderna så det är iordning till ankomst. :)
 
Kanske smäller vi upp uggle tavlan med, om det blir tid över.
 
 

4 pass kvar..

Tills jag går av på föräldraledighet! Känns både skönt och lite tråkigt. Kommer ju sakna mina kollegor, the money.. och ja, den sociala biten. Men sen rätt som det är vet jag ju att jag är på det igen :)
 
Känner mig allmänt nöjd idag, bilen gick igenom besiktningen i måndes, satt in pengar och alla presenterna till Isabella är färdiga, auktioner har lagts ut, blivit betalda och påsar har slängts/skickats iväg = mer utrymme!
 
Det här med att rensa/sortera är så himla tråkigt.. men jag har blivit hårdare mot mig själv. Sånt som inte har användts på iallafall två år behåller jag inte osv mer. Bättre att få något för det än att slänga det om det går iallafall. :)
 
Nu ska jag strax iväg, försökte hålla lilla Isabella vaken från 08.00 till 13.30..men nej, hon somnade i soffan istället 12.45. Så nu sover hon gott iallafall. Sjukt att man kan älska någon så mycket <3

Lite hemma fixande är aldrig fel

 
Planschen kom ju i förra veckan på de söta ugglorna till Isabellas rum. Ramade in den och nu väntar tavlan bara på att bli uppsatt. :)
 
 
Fick även fräschat upp mitt passfodral, behövdes verkligen.. och för 19:- var detta perfekt :) Nu ska vi bara iväg någon gång också.. men det får bli senare :)
 
 
 

Vecka 37

 
Igår gick vi alltså in i vecka 37, vilket innebär att from. denna vecka så kan bebisen komma när som helst. :)
 
Jag var även och förevigade gravidmagen igår, har redan valt ut 7 bilder från fotograferingen och tror dessa kommer bli jätte fina att ha som minne. <3
 
Jag har fortfarande ingen känsla av vem det är som ligger där inne, och jag brukar alltid gissa fel på kön när det varit andra gravida och även mig själv förra gången :P Blir lika glad oavsett så därför kanske man inte känner att det lutar åt något kön direkt. :)
 
 
 
 

Köp och sälj

Blev visst mycket leksaks-inlägg här nu ser jag, men detta lovar jag är den sista presenten jag handlat till Isabella. Tack vare att jag sålde av en del grejer från både mig och Isabella klicka jag iallafall hem denna till slut ändå. Lila är ju favorit-färgen just nu och när vi senast var hon Isabellas kusin/syssling som hade ett sådant här hoppdjur var hon jätte glad i.